Trwa ładowanie...

Wrocław. Restaurant Week. ”Wiwat goście”

Wiosenna edycja festiwalu restauracyjnego w nadal trudnym dla gastronomii czasie. Przez dwa tygodnie, do 30 czerwca, w wybranych lokalach będzie można zamówić specjalne menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru w festiwalowej cenie 49 zł.

Restauracja Pod Papugami debiutuje w tej edycji kulinarnej imprezyRestauracja Pod Papugami debiutuje w tej edycji kulinarnej imprezyŹródło: Materiały prasowe, fot: Restaurant Week
d2n9b3o
d2n9b3o

To impreza, w której biorą udział restauracje z całej Polski. W tej edycji jest ich ponad 300. Wśród wrocławskich miejsc są między innymi znane festiwalowym gościom Alyki, Art Restauracja i Kawiarnia, Hint Food & Drinks czy Mama Manousch Tagine Bar & Restaurant oraz uczestniczące po raz pierwszy Pod Papugami, Pumo di Puglia czy Menu Motto.

To dobry sposób i dla gości, i dla knajp. Klienci, nawet ci rzadziej jadający na mieście mogą zapoznać się z ofertą lokalu bez szoku finansowego, a restauracje mogą zyskać nowych gości, czasem nawet bywalców.

Wrocław. Restaurant Week z wielkim podziękowaniem

Wiosenna edycja przebiega pod hasłem #WiwatGoście. Najbardziej w czasach pandemii brakowało nam wyjścia do restauracji ze znajomymi - to wyznawało wielu Polaków, uwięzionych w domach lock downem.

Tymczasem powrót do życia restauracyjnego nie jest aż tak tłumny, jak można było oczekiwać. Nadal jeszcze podchodzimy do takich aktywności z ostrożnością. Restauracje są wdzięczne za każdy gest solidarności ze strony bywalców. Restaurant Week jest takim podziękowaniem. - Chcemy wyrazić wdzięczność wobec gości za to, że tak licznie wracają do ukochanych restauracji, wspierają je i pomagali im na różne sposoby przetrwać ten najtrudniejszy czas - zaznaczają Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, organizatorzy Restaurant Week.

d2n9b3o

W ramach podziękowania za wsparcie każdy pełnoletni gość dostanie drinka z tonikiem, a wszyscy bez wyjątku także butelkę Coca-Coli. Pierwsze 10.000 osób w całej Polsce, płacące BLIKiem za rezerwację festiwalowych miejsc, otrzyma 10 złotych zniżki.

Na uczestników, przybywających do festiwalowych restauracji czekają jeszcze inne atrakcje, konkurs recenzenci i fotograficzny. Instrukcje, jak wziąć w nich udział, czekać będą na restauracyjnych stolikach.

W ofercie będą dania z kuchni polskiej i wielu kuchni świata, dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Miejsca w wybranej restauracji trzeba rezerwować online na stronie festiwalu www.RestaurantWeek.pl.

Organizatorzy zapewniają, że restauracje biorące udział w Restaurant Week podpisały specjalną kartę, zobowiązującą do zachowania wszyskich zasad sanitarnych.

Apel do rządu. "Brakuje rąk do pracy. Tragedia tego kraju"

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d2n9b3o
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2n9b3o