Trwa ładowanie...

Kryzys na rynku. Kultowy bar mleczny szuka pracownika

Przez lata bar mleczny "Miś" we Wrocławiu doczekał się wielu wiernych fanów. Szukający taniego i smacznego jedzenia regularnie odwiedzają lokal przy ul. Kuźniczej, nieopodal wrocławskiego Rynku. Trudna sytuacja na rynku gastronomicznym sprawiła jednak, że "Miś" potrzebuje pomocy.

Share
Kryzys na rynku. Kultowy bar mleczny szuka pracownikaKryzys na rynku. Kultowy bar mleczny szuka pracownikaŹródło: Google Maps
d43jfqc

Bar mleczny "Miś" to legenda wrocławskiej gastronomii. Mieści się w pobliżu budynku Uniwersytetu Wrocławskiego, przez co przez lata na posiłki udają się tutaj studenci prawa czy administracji. Lokalizacja blisko Rynku sprawia, że niejednokrotnie na tani i smaczny posiłek trafiają tu również turyści.

Ostatnie miesiące nie są jednak łatwe dla gastronomii - przede wszystkim ze względu na pandemię koronawirusa. Konieczność zamknięcia lokali, wprowadzenie nauki zdalnej na uczelniach - to wszystko negatywnie wpłynęło na rynek. Problemy ma też "Miś", ale zupełnie innej natury.

Kryzys na rynku. Kultowy bar mleczny szuka pracownika

"Prowadzę bar mleczny Miś razem z mamą. Wiem, że ma pan sentyment do nas. Może pan mógłby pomóc. Od sierpnia nie mam głównej kucharki. Tak źle z pracownikami jeszcze nie było. Zaczynamy myśleć o zamknięciu baru" - taką wiadomość od pani Doroty, właścicielki "Misia", otrzymał bloger prowadzący stronę "Wrocławskie podróże kulinarne".

d43jfqc

Jak budować odporność wśród dzieci? Pediatra odpowiada

Jak przyznaje pani Dorota, w ostatnich tygodniach jest ona zmuszona sama gotować dania do lokalu, a równocześnie musi załatwiać sprawy administracyjne. "Wszędzie już wystawiam ogłoszenia, bez odzewu" - napisała właścicielka kultowego baru.

"No jak to tak, Wrocław bez Misia?" - zapytał na swoim fanpejdżu bloger prowadzący stronę "Wrocławskie podróże kulinarne".

"Jak bez pierogów z Misia?" - pytają wrocławianie, którzy włączyli się w akcję ratowania kultowego lokalu. Post o poszukiwaniach pracownika opanował już media społecznościowe.

d43jfqc

Kucharka lub kucharz w "Misiu" mogą liczyć na umowę o pracę. Muszą być gotowi na prace od godz. 4.00 do godz. 12.00 przez sześć dni w tygodniu. "Wymagane doświadczenie w gastronomii, jest to warunek konieczny" - podkreśla lokal na swojej stronie.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d43jfqc
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d43jfqc
d43jfqc